VÝTAHY A BEZPEČNOST PŘEDEVŠÍM

Dnes je již standardem, že v každém obytném domě s více patry nebo hotelu či obchodním centru je výtah, který námphoto1 usnadní namáhavou cestu po schodech. Jsou nejen prostornější, ale především bezpečnější. Od letošního září jsou pro výtahy obecně zpřísněna bezpečnostní pravidla a normy, které je při modernizaci výtahů nutné dodržovat.

Bezpečnostní riziko je definováno jako rozdíl mezi technickou vybaveností existujícího výtahu vyrobeného a instalovaného podle předchozích předpisů a požadavky současných norem hlavně s ohledem na bezpečnost provozu.

Pokud tedy váš výtah oslavil již dvacáté nebo dokonce pětadvacáté narozeniny, je čas pro radikální změnu. Pro modernizaci, rekonstrukci nebo prostě pokud potřebujete nový výtah, spolehlivým partnerem pro vás může být společnost VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha.

Normy, které jsou nově zavedeny při rekonstrukci či stavbě výtahů, musí dodavatelská firma, jako například firma VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha, zahrnout do smlouvy. Zákazník tak předejde nepříjemnému faktu, že v případě nedodržení některé bezpečnostní normy nebo zanedbání, by stavba neprošla závěrečnou revizí. Stavba výtahu by se tak mnohonásobně prodražila a to už by byl velký zásah do rozpočtu.

Proč modernizace výtahu?

V prvé řadě je tu bezpečnost provozu a přepravy osob, jak už bylo zmíněno. Dalším plusem modernizace výtahu je i úspora energie. A přiznejme si, kdo by nechtěl ušetřit.

Nové bezpřevodové stroje jsou vysoce účinné, mají nízké nároky na svou údržbu a tím také nižší spotřebo elektrické energie. Společnost VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha, má ve své nabídce  širokou paletu odolných obkladových materiálů, odstínů a jiných doplňků, které nejen zpříjemní jízdu výtahem, ale také dodá osobitost a pocit komfortu. Důraz je zde kladen na osvětlení výtahu a nouzové otvírání dveří.

Modernizace výtahů je firmou VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha prováděna tzv. na klíč, tedy od demontáže, likvidace starého výtahu až po realizaci toho nového. Kvalitní a komfortní servis za pár týdnů vám zaručí, že se budete ve výtahu od firmy VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha, budete cítit bezpečně a stylově.

 

ŘEŠENÍ PRO IMOBILNÍ SPOLUOBČANY

Výtah dnes není už zdaleka jen zařízení pro pohodlný život. V současnosti se staví neustále vyšší budovy, kde je rychlý výtah téměř nutnost. Stejně i pro lidi, kteří mají omezenou schopnost pohybu je právě výtah v paneláku, či přímo v bytě zařízení, které výrazně zlepší kvalitu jejich života.

Kvalitní a komfortní servis například od firmy VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha, vám nabídne nejlepší možné řešení, bezpečí a styl. Výběr správného typu výtahu pro váš bytový dům, od návrhu až po realizaci je vždy dobré zkonzultovat s odborníky. Je také velmi důležitá konzultace a návrh požadavku na výtah určený pro tělesně postižené. I takový požadavek lze zkonzultovat přímo u firmy VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha.

Výtahová plošina pro invalidy

Zdvihací plošiny pro vozíčkáře jsou výborným řešením do interiérů, ale i exteriérů, které Vám pomohou překonat výškové bariéry od několika metrů až po několik pater.

Společnost VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha realizovala takovéto výtahové plošiny již v mnoha případech a to zejména ve veřejných budovách (úřady, nemocnice apod.), ale i v soukromých a bytových objektech (rodinné domy, činžovní domy, bytová družstva apod.). V rámci požadavků klienta je možná instalace výtahových plošin a to nejen schodišťových, ale také svislých plošin.

Schody? Žádný problém

Svislá výtahová plošina, je unikátní zvedací zařízení sloužící k přepravě nejen imobilní a tělesně postižených osob, při pohybu na invalidním vozíku. Skvělý, jednoduchý a cenově dostupný domácí výtah je spolehlivý pomocník imobilních spoluobčanů a i firma VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha vše zhotoví na míru.

Šikmé schodišťové plošiny pro tělesně postižené jsou spolehlivým řešením, díky kterému již pro Vás schody nebudou překážkou. Díky bezpečnému a snadno ovladatelnému systému jsou vhodné do každého prostoru. Jsou poháněny baterií, která při výpadku proudu může sloužit i jako nouzový zdroj.

Potřebné řešení, které lze přizpůsobit na míru, navrhnout kombinaci různých produktů bezbariérového řešení tak, aby zohledňovaly všechny klientovi potřeby, to všechno lze najít u firmy VÝTAHY VMC s.r.o, výtahy Praha. A to také zejména díky nejširšímu sortimentu zvedacích zařízení světové kvality.

Co z toho plyne?

Bezbariérové řešení umožňuje osobám se sníženou pohyblivostí překonávat bariéry, jako je například schodiště. Ve snaze neustále zvyšovat kvalitu vnitřního prostředí se dnes takové řešení veřejných budov a bytových domů stává běžným.

Firma Výtahy VMC s.r.o, výtahy Praha svými návrhy a realizacemi přispívá ke kvalitnímu životu imobilních lidí.